Akadálymentesítési nyilatkozat

Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal elkötelezett amellett, hogy a www.pesterzsebet.hu internetes oldalt és a Pesterzsébet nevű mobilalkalmazást az (EU) 2016/2102 európai parlamenti és tanácsi irányelvet átültető nemzeti jogszabály szerint akadálymentessé tegye. Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a www.pesterzsebet.hu internetes oldal, illetve a Pesterzsébet nevű mobilalkalmazásra vonatkozik.

Megfelelőségi státusz
Ez a honlap teljes mértékben megfelel a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek.

Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése
E nyilatkozat 2021.02.01-én készült.
E nyilatkozat egy harmadik fél által végzett értékelés alapján készült.
A nyilatkozatot legutóbb 2021.02.01-én vizsgálták felül.

Visszajelzés és elérhetőségek
Az esetleges megfelelőségi hiányosságokat a polgarmesteri.hivatal@pesterzsebet.hu (weboldal) valamint, a pesterzsebetapp@gmail.com (mobil app) e-mail címen jelezheti.
Az akadálymentesítésért és a visszajelzési mechanizmuson keresztül küldött kérések feldolgozásáért a Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal felelős. Válaszunkat 30 napon belül megküldjük Önnek.

Végrehajtási eljárás
Az akadálymentesítési ellenőrzés részletes szabályait a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvényben foglalt kötelezettségek teljesítése ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 162/2019. (VII. 5.) Korm. rendelet tartalmazza.
A visszajelzésre adott nem kielégítő válaszra igénybe vehető jogorvoslati lehetőséget a kormany.hu weboldalon közzétett, Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség elérhetőségén keresztül kezdeményezhet.

Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Székhely: 1134 Budapest, Váci út 35.
Levelezési cím: 1255 Bp., Pf.: 182.
Ügyfélszolgálat: +36 1 450 3070
E-mail cím: ugyfelszolgalat@kifu.hu