PKK - Hírek, tervezett rendezvények

Főoldal

Pályázati felhívás kerületi óvodák, tagóvodák részére
Pesterzsébet Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriumának 11/2021. (IX.01.) PKK számú határozata alapján 

„MIÉRT VAN RÁ SZÜKSÉGÜNK…..” címmel pályázatot hirdet a felhívásban megnevezett pedagógiai intézmények számára.

Célja: az intézményi eszközpark bővítése udvari KRESZ tábla készlettel, melynek értéke 217 eFt. (A készletről az illusztráció mellékelve).

A pályázat elkészítésében részt vehetnek: az óvodákba, tagóvodákba járó gyerekek és óvodapedagógusok egyaránt.
Olyan színes kreatív (rajz, fotó, plakát, vizuális és audiovizuális, stb-stb.) pályamunkák beküldését várjuk, amellyel alátámasztják a célban megjelölt KRESZ tábla készlet szükségességét, és amelyet feltéve egy facebook oldalra az odalátogatók is megtekinthetnek és értékelhetnek.
(A hang és filmanyag nagysága maximum 5 perc lehet.)

Pályázat díjazása: kiadásra kerül 2 db KRESZ tábla készlet, melyből

Pályázati időszak: 2021. szeptember 20. – október 15. (12:00 óra)
Eredményhirdetés: 2021. október 18. 16:30 óra (Csili Vizvári termében tartott „Karantén a kibertérben” című előadás keretében).
A pályázatokat az alábbi címre kell küldeni:

pkk2005@pesterzsebet.hu 

 

A Pesterzsébet újság 2018. szeptember 04-én megjelent számának 5. oldalán olvashatjuk a Szépülő közterületek, javuló közbiztonság címmel megjelent írást, melyben Szabados Ákos polgármester nyilatkozott a lap írójának.
Ebből emeljük ki a nyilatkozat közbiztonságra vonatkozó részét…..

„ – A rendezet közterületek mellett a közbiztonság az, ami az itt élők közérzetét, hangulatát leginkább befolyásolja …

Valóban, így az egyik legfontosabb feladatunk a közbiztonság elfogadható szinten tartása. Éppen ezért a rendőrég az önkormányzattal közösen komoly erőfeszítéseket tett az elmúlt hónapokban a kerület északi részén elterjedt kábítószer-fogyasztás és –terjesztés visszaszorításáért, amelynek már kézzelfogható eredménye is van. Ezúton is szeretném megköszönni a kerületi kapitányság, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Rendvédelmi Osztály közreműködését……”

Meghívó: Karantén a Kibertérben
Meghívó: Stressz és kommunikáció előadás

Meghívó: Ne váljon áldozattá előadás

MEGHÍVÓ
Tisztelt Kuratóriumi tagok / Felügyelőbizottsági tagok!

Mint a Pesterzsébet Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriumi elnöke, ezúton tisztelettel meghívom Önt az alapítvány 2018. szeptember 19-én (szerda) 16.30 órakor tartandó ülésére, melynek helyszíne az Önkormányzat épülete (Bp. XX., Kossuth tér 1.)

Napirendi pontok:

 1. Köztes időszak határozatainak megerősítése
  Előadó: Krisztán Gyula
 1. Beszámoló a 2018. évi Támogatás időarányos felhasználásáról
  Előadó: Krisztán Gyula
 1. Előterjesztés az alapítvány 2018. évi hátralevő időszak feladataira
  Előadó: Krisztán Gyula
 1. Egyeztetés az alapítványi honlap feltöltésének rendjéről
  Előadó: Krisztán Gyula
 1. Egyebek

Budapest, 2018 augusztus 24.

Ovi-zsaru KI MIT TUD (2018. június 05.)

Az Ovi-Zsaru programban részt vevő, nagycsoportos pesterzsébeti óvodások mutatták be műsoraikat, programjaikat június 5-én, a Csili Művelődési Központban.

A kerület vezetői és a rendőrség magas rangú képviselői is megjelentek a Pesterzsébet Közbiztonságáért Közalapítvány kezdeményezésére, az önkormányzat Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Informatikai Bizottságának támogatásával, a kerületi rendőrkapitányság lebonyolításában megvalósult rendezvényen.

Megnyitójában Szabados Ákos elmondta, hogy kerületünkben fontos a bűnmegelőzés, amelyre, mint ez a program is bizonyítja, nem lehet eléggé korán figyelmet fordítani, majd megköszönte a szervezők, valamint a kerületi rendőrség ezen a területen végzett munkáját.

Az ezt követő gálán 12 pesterzsébeti nagycsoportos óvodáscsoport mutatkozott be olyan előadásokkal, amelyek mindegyik kapcsolódott az elmúlt évben a bűnmegelőzésről, közlekedésről, viselkedésről tanultakhoz. Meglepetés előadó Kovács Adrienn, a Lajtha László AMI tanára volt, aki vidám műsorával gyerekeket és felnőtteket egyaránt megénekeltetett.

A programot az OKIIB elnöke zárta, majd a fellépők egy-egy csomag ajándékkal térhettek haza a Pesterzsébet Közbiztonságáért Közalapítvány jóvoltából.